Bijna 37 procent van de Nederlandse gezinnen heeft afgelopen jaar één keer te maken gehad met een hoofdluisbesmetting binnen het gezin. 21 procent had twee keer een besmetting en 20 procent zelfs drie of meer keer. Een kwart van de ouders blijkt zich voor de besmetting te schamen. Dit blijkt uit onderzoek van Prioderm onder 783 gezinnen in Nederland. Kinderen gaan daarentegen héél anders met de kriebelbeestjes om.
Hoewel 25 procent van de ouders aangeeft zich toch wel te schamen als hun kind hoofdluis heeft, reageren kinderen heel anders op de ‘pediculus humanus capitis’. Linda van de Veen van Prioderm: “Omdat de perceptie van ouders en kinderen over hoofdluis nog wel kan verschillen, hebben wij kinderen gevraagd om hun mening: hoe gaan zij er mee om als er hoofdluis wordt geconstateerd op school? Hun reacties hebben we gevat in een hilarisch eerlijke video.”
- het niet (langer) nodig is om beddengoed, meubels en kleding te reinigen bij een hoofdluisbesmetting, maar nog steeds wel veel scholen voorstander zijn van luizenzakken (Bron: RIVM)
- hoofdluizen ongeveer drie millimeter lang zijn en één maand kunnen leven
- hoofdluizen van mensenbloed leven door een paar keer per dag in de hoofdhuid te prikken
- in één maand tijd een volwassen hoofdluis ongeveer 250 eitjes (neten) kan leggen
- bij een eerste hoofdluisbesmetting jeuk pas na één tot twee weken op kan treden, als het aantal hoofdluizen toeneemt
- hoofdluizen vooral houden van warme, behaarde plekken en daarom vaak achter de oren, in de nek en onder een pony zitten?
Prioderm heeft een totaalpakket van producten om hoofdluis te behandelen en/of te voorkomen. Kijk voor meer informatie over de producten en tips voor het behandelen van hoofdluis op www.prioderm.nl.
Geef een reactie